Komparativno istraživanje obrazovnog vođenja i potpornih obrazovnih politika: Od vođenja škole do liderstva u cjeloživotnom učenju

 Split, 15.12.2017.

Znanstvenoj i stručnoj suradnji s ekspertima za obrazovanje i obrazovnu reformu iz SAD, koji poznaju i kontekst hrvatskog obrazovnog sustava, uključivši i ugledne znanstvenike sa Georgia Tech University, Harvard University i Collumbus State University. Od navedenih, suradnja s prof. dr. sc. Zdeslavom Hrepićem (Collumbus State University, Georgia, SAD) je uključivala i diseminaciju američkih iskustava obrazovnog upravljanja i vođenja, na međunarodnom skupu Komparativno istraživanje obrazovnog vođenja i potpornih obrazovnih politika: Od vođenja škole do liderstva u cjeloživotnom učenju, u organizaciji ZCI, održanom u prosincu 2017. godine.

U okviru odobrenog projekta „Komparativno istraživanje obrazovnog menadžmenta i vođenja te potpornih obrazovnih politika u malim europskim zemljama“ pod vodstvom prof. dr. sc. Nikše Alfirevića, na Ekonomskom fakultetu u Splitu je 15. prosinca 2017. godine organiziran međunarodni znanstveni skup „Komparativno istraživanje obrazovnog vođenja i potpornih obrazovnih politika: Od vođenja škole do liderstva u cjeloživotnom učenju“. Skup je organiziran u partnerstvu Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment s Hrvatskim pedagoško-književnim zborom – ogrankom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Agencijom za strukovno i obrazovanje odraslih, Udrugom tajnika i računovođa u školstvu te Ustanovom za obrazovanje odraslih DANTE, Rijeka.

U okviru skupa, pozvano je izlaganje o praksi obrazovnog liderstva u SAD, kao i radionicu o ulozi ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova u obrazovnim reformama u SAD, održao prof. dr. sc. Zdeslav Hrepić s Collumbus State University (Georgia, SAD).

O znanstvenom skupu izvijestile su hrvatske sveučilišne novine Universitas (br. 98, str. 9).