Forum o upravljanju i vođenju u obrazovanju 2019.: Obrazovanje jučer, danas, sutra

Zagreb, 30.10.2019.

Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment je, u suradnji s Varaždinskom županijom, organizirao peti godišnji skup, pod nazivom „Forum o upravljanju i vođenju u obrazovanju 2019.: Obrazovanje jučer, danas, sutra“. Skup je održan 30. listopada 2019. godine u Varaždinu.

Forum je bio usmjeren na problematiku učinkovitosti obrazovnog sustava te kreativnosti u obrazovnom sustavu. Forum je otvorio prostor za razmjenu ideja i dobre prakse između istraživačko/znanstvene zajednice, stručnjaka sa svih razina edukacijskog sustava i donositelja odluka, kao i svih dionika edukacijskog sustava.  

U sklopu Foruma održana su pozvana izlaganja i okrugli stolovi. Pozvana izlaganja održali su prof. dr. sc. Josip Burušić na temu „Povećanje učinkovitosti obrazovnog sustava i škola u STEM školskom području: nužnost kreiranja i donošenja nacionalnih smjernica i preporuka temeljenih na empirijskim iskustvima“ i izv. prof. dr. sc. Goran Vlašić na temu „Obrazovanje i/ili kreativnost“.

Na početku Foruma predstavljeni su rezultati petogodišnjeg rada Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.