Forum o upravljanju i vođenju u obrazovanju 2018.: Izazovi obrazovanja u kontekstu perpetualne promjene

 Zagreb, 17-18.12.2018.

Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment je, u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, organizirao četvrti godišnji skup, pod nazivom „Forum o upravljanju i vođenju u obrazovanju 2018.: Izazovi obrazovanja u kontekstu perpetualne promjene“. Skup je održan 17. i 18. prosinca 2018. godine u Zagrebu, na Ekonomskom fakultetu.

Forum je bio usmjeren na problematiku inkluzivnosti kao dodatne vrijednosti obrazovanja te efektivnosti u obrazovanju. Forum je otvorio prostor za razmjenu ideja i dobre prakse između istraživačko/znanstvene zajednice, stručnjaka sa svih razina edukacijskog sustava i donositelja odluka, kao i svih dionika edukacijskog sustava. 

U sklopu Foruma održana su pozvana izlaganja i okrugli stolovi. Prvog dana Foruma okrugli stol je organiziran na temu „Inkluzivnost kao dodatna vrijednost obrazovanja“ gdje su pozvana izlaganja održali izv. prof. dr. sc. Renata Relja i Toni Popović te doc. dr. sc. Ljiljana Najev Čačija i dr. sc. Sanja Bilač. Drugog dana okrugli stol je bio na temu „Suvremeni izazovi efektivnosti u obrazovanju“, a pozvano izlaganje i moderiranje okruglog stola održao je prof. dr. sc. Josip Burušić.

Tijekom Foruma predstavljene suknjige „School Effectiveness and Educational Management: Towards aSouth-Eastern Europe Research and Public Policy Agenda“ urednika N. Alfirevića,J. Burušića, J. Pavičića i R. Relja te „Educational Leadership in Policy:Challenges and Implementation within Europe” urednika A. Hjörtur Ingthórssona,N. Alfirevića, J. Pavičić i D. Vican. Obje knjige objavio je PalgraveMacmillan, a rezultat su rad i istraživanja u okviru Znanstvenog centraizvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.