Forum Jugoistočne Europe o upravljanju i vođenju u obrazovanju 2016.: Razvoj smjernica za razmjenu znanja, iskustava i suradnje u odgojno-obrazovnom sustavu

Zadar, 30.11.2016.

Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment je, u suradnji sa Sveučilištem u Zadru i Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, organizirao 2. znanstveno-stručni skup, pod nazivom „Forum Jugoistočne Europe o upravljanju i vođenju u obrazovanju 2016.: Razvoj smjernica za razmjenu znanja, iskustava i suradnje u odgojno-obrazovnom sustavu“. Skup je održan 30. studenog 2016. godine, u Zadru, u Rektoratu Sveučilišta u Zadru, a na njemu je sudjelovalo više od 50 sudionika iz različitih hrvatskih regija, kao i gosti iz Bosne i Hercegovine.

Pozvana su izlaganja na ovom skupu iznijeli prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru i dr. sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije. Nadalje, u okviru skupa održana je panel diskusija na temu razvoja smjernica za razmjenu znanja, iskustava i suradnje u odgojno-obrazovnom sustavu, kao i okrugli stol na temu projektne suradnje dionika hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava.

Na ovaj je način nastavljena inicijativa Znanstvenog centra izvrsnosti za komunikaciju sa širom znanstvenom i stručnom javnošću, zainteresiranom za problematiku školske efektivnosti i menadžmenta, koja je uspješno započeta održavanjem prvog znanstveno-stručnog skupa, 11-12. prosinca 2015. na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Kratki prikazi održanog znanstveno-stručnog skupa dostupan je ovdje.