Forum Jugoistočne Europe o upravljanju i vođenju u obrazovanju 2015.: Izazovi suradnje s dionicima

Pula, 11-12.12.2015.

U partnerstvu s Fakultetom ekonomije i turizma Sveučilišta u Puli te Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, kao i Sveučilištem u Zadru, postavljeni su i temelji za trajno diseminacijsko djelovanje Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment kroz vlastiti znanstveno-stručni skup. Prvi Forum Jugoistočne Europe o upravljanju i vođenju u obrazovanju 2015.: Izazovi suradnje s dionicima (2015 South-East European (SEE) Educational Leadership Forum: Stakeholder Relationship Challenges), održan je u Puli, 11-12. prosinca 2015. godine.

Opća tema ovog znanstveno-stručnog skupa bila je usmjerena k izazovima dionika u edukaciji: od učenika i njihovih roditelja, preko učitelja i profesora, do ravnatelja škola i institucija u čijoj su nadležnosti edukacijski sustavi. Na skupu je održana akademska sesija, u kojoj su prezentirani rezultati istraživanja 15 timova znanstvenika/ica iz Hrvatske i šire regije te su održani i okrugli stolovi te panel diskusije, i to:

  • Stručni okrugli stol „Edukacija i politika licenciranja ravnatelja škola“, u suradnji s Udrugom hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, čija je predsjednica, gđa. Suzana Hitrec, vodila navedeno događanje;
  • Panel diskusija „Raskrižja obrazovne politike“, na kojoj su aktivno učestvovali sudionici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Sudionici/e su, u okviru znanstveno-stručnog skupa, posjetili i školu za djecu s posebnim potrebama „Škola za odgoj i obrazovanje Pula“, kao i Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije. Skup je privukao 40 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Kratki prikazi održanog znanstveno-stručnog skupa dostupan je ovdje.